HET

ARCHIEF

&Informatie

AANKOMST & VERTREK

Als u bij ons binnenkomt loopt u langs de ingang van het Grand Café gedeelte rechtdoor. Hier zult u onze check-in/out balie vinden. Inchecken kan vanaf 15:00 uur op de dag dat u bij ons aankomt. Uitchecken kan bij ons tot 11:00 uur op de dag dat u weer vertrekt.

Als u op een ander tijdstip wenst in te checken neem dan even contact met ons op.  Nb. Er is 7X24 uur iemand van ons team aanwezig.

 

 

 

PARKEREN

Indien u met de auto komt dan is het mogelijk om met korting uw auto te parkeren in de nabij gelegen Q-Parking(Centrum-Zwolle, Pletterstraat 41). In de reserveringsbevestiging die u van ons ontvangt vindt u een link waarmee u een plek kunt reserveren. 

OVER ONS

Samen met ons team zijn wij, Andries, Merahl en Jamahl verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van ons Hostel Het Archief. Gastvrijheid is ons eigen. Wij zijn al vanaf 2003 actief met het ontvangen, verwennen en inspireren van onze gasten uit binnen- en buitenland. In 2003 zijn wij gestart met onze B&B ‘de Ridder van Zuthem’. Deze B&B was gesitueerd in een oud historisch monumentaal pand in de oude binnenstad van Zwolle. Eind 2016 zijn wij met deze B&B gestopt en zijn wij met veel plezier gestart met een klein hotel met de naam ‘De Pelsertoren’.  Dit hotel is gevestigd in een gerenoveerde middeleeuwse verdedigingstoren (ca. 1475–1500) gelegen aan de gracht in de binnenstad van Zwolle.

 

In 2019 kwam de Gemeente Zwolle met de vraag ‘Zwolle zoekt partner(s) voor invulling historische Statenzaal (voormalig provinciehuis van Overijssel uit 1898)’. Ons werd gevraagd om overnachtingsmogelijkheid te creeren in dit Rijksmonument. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een nieuw Hotel (Hotel Staatsman) en een nieuw Hostel (Het Archief) in de historische binnenstad van Zwolle.