De Huisregels en Voorwaarden van Hostel Het Archief

 

Bij inchecken

Wanneer u bij ons incheckt vullen alle gasten die bij ons overnachten een registratieformulier in. Het is ons bewijs bij calamiteiten eventueel bij politie of hulpverlening. Het invullen van dit formulier is dan ook verplicht.

Hoe wij met persoonsgegevens omgaan kunt u lezen onder het kopje “Privacy en gegevensverwerking”

 

Identificatie

Identificatie is altijd verplicht, middels een paspoort/rijbewijs/ID kaart.

 

Betaling

Het is verplicht om vooraf te betalen

 

Bij groepsreserveringen

Bij ons is plek voor maximaal 12 personen per “verdieping”.
Aangezien wij 2 verdiepingen hebben komt dit neer op 24 personen in totaal voor ons gehele hostel.

 

Annulering

Één- of tweepersoons cabines
Wanneer u een één- of tweepersoonscabine bij ons reserveert kunt u 48 uur voor aankomst kosteloos annuleren. Annuleert u 24 uur voor aankomst dan betaalt u 50% van de reserveringskosten. Annuleert u binnen 24 uur voor aankomst dan betaalt u 100% van de reserveringskosten.

 

Gehele verdieping

Wanneer u een gehele verdieping bij ons heeft gereserveerd kunt u tot 2 weken voor aankomst kosteloos bij ons annuleren. Annuleert u een week voor aankomst, dan betaalt u 50% van de reserveringskosten. Annuleert u binnen een week, dan betaalt u 100% van de reserveringskosten.

 

No-show

Wanneer u niet bij ons incheckt vóór 20:00u en wij ook geen bericht hebben ontvangen dat u later dan deze tijd wenst in te checken, zullen wij de kamer opnieuw vrijgeven voor eventuele nieuwe reserveringen. Daarnaast zullen wij het bedrag van de eerste nacht bij u in rekening brengen als uiteindelijk blijkt dat u zonder annuleren niet bent gekomen.

 

Inchecken en Uitchecken:

Inchecken kan in ons hostel op de dag van aankomst vanaf 15:00 uur en uitchecken is op de dag van vertrek om uiterlijk 11:00 uur.


Een vroege check in
Op de dag van aankomst kan vanaf 14:00 uur, u betaalt hier extra voor. Echter kan dit alleen in overleg met ons. Dit is namelijk volledig afhankelijk van onze beschikbaarheid en dus niet altijd mogelijk.

 

Het is altijd mogelijk om uw bagage eerder bij ons af te geven dan dat u incheckt. Het achterlaten van uw eigendommen bij ons is echter wel op eigen risico. Wij zonder

 

Een late check out

Op de dag van vertrek mogelijk tot 13:00 uur en te verlengen tot maximaal 14:00 uur. U betaalt hier extra voor. Ook dit kan, gezien onze beschikbaarheid, alleen in overleg met ons en is dus niet altijd mogelijk.

 

Toeristenbelasting:

Helaas wordt er toeristenbelasting geheven over de overnachtingen die u bij ons verblijft. Dit is vanuit de gemeente bepaald en voor 2024 geldt een tarief van €2,50 per persoon, per nacht.

Dit bedrag komt bovenop het bedrag van de overnachting en dient u nog af te rekenen bij inchecken bij ons.

 

Een optie

Bij Hostel Het Archief bieden we onze gasten de mogelijkheid om een cabine-optie te nemen voor de door u gewenste datums. Een cabine-optie is een tijdelijke (optionele) reservering die de gast de garantie geeft dat een specifieke cabine beschikbaar blijft voor hun beoogde verblijfsperiode.

 

Duur van de optie:

Hoelang de optie van kracht blijft, is per situatie verschillend. Daarom is het dan ook van belang en alleen maar mogelijk om een optie te verkrijgen in ons hostel, door hiervoor contact met ons op te nemen en de situatie te bespreken.

 

Bevestiging en betaling bij een optie:

Om de optie te bevestigen, dient de gast contact op te nemen met Hostel Het Archief binnen de aangegeven periode. De bevestiging van de optie wordt pas voltooid en omgezet in een definitieve reservering na ontvangst van de vereiste betaling conform het geldende tarief en de geldigheid van de optie.

 

Voorwaarden van het nemen van een optie:

Het nemen van een optie is onderhevig aan beschikbaarheid en de algemene voorwaarden van ons hostel. Hostel Het Archief behoudt zich het recht voor om de optie te annuleren indien niet aan de vereiste voorwaarden wordt voldaan.

 

Contactgegevens voor een optie:

Voor meer informatie over opties en om een optie te nemen, neem contact op via info@hostelhetarchief.nl of +31 38 203 11 00.

Door een optie te nemen, erkent de gast de bovengenoemde voorwaarden en gaat hij/zij akkoord met de geldende annulerings- en betalingsvoorwaarden van Hostel Het Archief.

 

Gastenverantwoordelijkheden:

Om voor iedereen die bij ons komt overnachten de ervaring zo prettig mogelijk te laten zijn, hebben wij een aantal leefregels opgesteld. Wij vragen van u om deze goed door te lezen en na te leven. U kunt op deze punten aangesproken worden als wij merken dat ze niet nageleefd worden.

 • Samen zijn wij verantwoordelijk voor een prettige sfeer in het hostel. Iedereen mag zich op zijn/haar gemak en veilig voelen. Daar hoort bij dat je rekening houdt met elkaar.
 •  
 • - De wc en douches schoon achterlaten na gebruik.
 •  
 • - In overleg de keuken gebruiken. Voor groepen vragen wij een borg voor het gebruik van de keuken.
 •  
 • - Het hostel is niet geschikt voor langdurige huisvesting.
 •    Langer verblijf in overleg met ons.
 •  
 • - Verboden te roken of te blowen in het gebouw (ook geen e-sigaretten of vapers).
 •  
 • - Verboden drugs te gebruiken in en rondom het gebouw.
 •  
 • - Verboden om op de slaapzalen te eten of te drinken (dit kun je gezellig in de gemeenschappelijke ruimte beneden doen).
 •  
 • - Alles met betrekking tot misbruik van drugs of alcohol stelt de accommodatie vrij om u de toegang te ontzeggen.
 •  
 • - Huisdieren zijn niet toegestaan.
 •  
 • - Op de slaapzalen wordt er stilte in acht genomen.
 •  
 • - In de gemeenschappelijke ruimte staan afvalbakken om afval te scheiden. Maak hier alsjeblieft gebruik van. We streven een gescheiden afvalstroom na.
 •  
 • - Bij in en uitchecken altijd eerst langs de balie gaan. Wij willen weten wie we in huis hebben.
 •  
 • - Heb je een vriend op vriendin op visite. Het is verplicht op dit aan ons door te geven. We willen weten wie het is en hoelang diegene denkt te blijven.
 •  
  • - Voor het gebruik van een Clicker vragen wij een borg van €50,- Bij verlies of schade aan de Clicker zullen wij de borg gebruiken om een nieuwe Clicker te
   •    kopen.
 •  
 • - Bij gebruik van de keuken vragen wij een borg van €300,-. Bij Schade aan de keuken zullen wij de borg gebruiken om de schade te herstellen. Eventuele     hogere kosten zullen alsnog in rekening gebracht worden.
 •  
 • - Bij schade aan het gebouw en bezittingen zullen we de kosten aan de desbetreffende verantwoordelijke doorberekenen.

 

Wassen

U kunt bij ons uw kleding laten wassen. Deze geeft u dan sochtends voor 9u bij ons af aan de receptie. En krijgt u dan aan het einde van de dag na 18u weer van ons terug. Kosten voor het wassen is €5,- per wasbeurt. Wassen via ons is geheel op eigen risico en wij zijn niet verantwoordelijk voor het eventueel beschadigd raken of kwijtraken van kledingstukken voor, tijdens of na het wassen. Ook bieden wij geen garanties dat vlekken geheel uit de kleding verwijderd worden.

 

Geluidsoverlast

Het is niet toegestaan om (luid) te bellen in de slaapvertrekken. Ook het draaien van muziek en andere dingen die overlast zouden kunnen veroorzaken zijn niet toegestaan op de slaapzalen. In de gemeenschappelijke ruimte mag dit uiteraard wel, hou hierbij wel rekening met elkaar. Dus bel niet te hard en zet de televisie op een acceptabel geluidsniveau.

 

Statiegeld

We hebben een grote afvalbak onder de trap die naar de slaapzalen gaat. Hier kun je je statiegeldfles of blikje in gooien. Al het geld wat we hiermee ophalen gaat naar een goed doel.

 

Aansprakelijkheid en Verzekering:

Het gebruik van onze accommodatie is volledig op eigen risico. Wij zijn op geen enkele manier verantwoordelijk voor eventueel verlies of diefstal van eigendommen.

Wij willen u adviseren om voor aankomst een reisverzekering af te sluiten voor extra bescherming.

 

Aansprakelijkheidsuitsluiting voor Verlies of Diefstal:

Hostel Het Archief (Staatsman Logeren B.V.) aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verlies, diefstal, beschadiging of ongeautoriseerde toegang tot persoonlijke eigendommen die zich bevinden binnen de faciliteiten van het hostel, inclusief maar niet beperkt tot hotelkamers, parkeerplaatsen, gemeenschappelijke ruimtes en overige voorzieningen.

 

Gasten worden ten zeerste aangeraden om waardevolle bezittingen in de daarvoor bestemde kluisjes te bewaren en om voorzorgsmaatregelen te nemen en het niet achterlaten van persoonlijke bezittingen onbeheerd in openbare ruimtes.

 

Door gebruik te maken van de faciliteiten van Hostel Het Archief, erkennen gasten dat Hostel Het Archief (Staatsman Logeren B.V.), haar medewerkers en vertegenwoordigers niet aansprakelijk zijn voor enige vorm van verlies, diefstal, beschadiging of ongeautoriseerde toegang tot persoonlijke eigendommen.

 

Gasten worden geadviseerd om een passende verzekering af te sluiten om hun persoonlijke eigendommen te beschermen. Voor verdere vragen of verduidelijking kunt u contact opnemen met de receptie.

 

Privacy en gegevensverwerking:

Persoonsgegevens zullen nooit aan derden worden verstrekt, tenzij wij hiertoe verplicht worden door de wet en/of in geval van calamiteiten.

 

We zullen persoonsgegevens niet langer bewaren dan nodig is. Dit houdt in dat wij de gegevens uiterlijk 2 jaar na uitchecken + het voldoen van de betalingsplicht zullen vernietigen.
 

Zolang wij de gegevens wel in ons bezit hebben, zullen deze zorgvuldig opgeslagen worden achter gesloten deuren. De gegevens zijn alleen inzichtelijk voor medewerkers van de front-office en eigenaren van Hostel Het Archief.